Вода за бебета и деца

Начинът на хранене и приемане на напитки е особено важен за бебетата поради уязвимостта и недоразвитостта на отделителната и имунната система. Необходимо е децата да пият два пъти повече вода от възрастните за килограм телесно тегло, защото бързо и лесно губят течности. Най-чистата и неутрална напитка е водата, но възниква въпросът каква вода да даваме на нашите дечица.

Водата трябва да е бедна на натрий (Na) и флуор (F) за деца до седем години, включително и кърмачета. Трябва да се вземе под внимание чистотата на региона от където се добива водата, защото качеството й изключително се влияе от околната среда. Нашата вода е от изключително чист район в сърцето на Стара планина. Планина с природни резервати и национални паркове. Така ние решихме специално за най-малките да бутилираме пречистена и зеолитизирана вода Севтополис в разфасофка от 0.33мл., като смесваме изворна с трапезна вода. Вода Севтополис е подходяща за бебета във всичките си разфасофки.

Розова вода за пиене 0,33л.

Изворна зеолитна вода

Тя преминава през няколко етапа на пречистване и обработка: карбонова филтрация, озонация, UV филтър и нашата ноу-хау технология за филтриране със зеолит.

В състава на Изворната вода се включват минимални количества соли и минерали

Тя е много ниско минерализирана
Обща минерализация под 75 mg/l

За разлика от минералните води, които не се препоръчват за деца под 7 годишна възраст, изворната вода няма възрастови ограничения

Изворната вода е подходяща за пиене от деца, бебета и възрастни, които предпочитат нейния по-натурален и естествен вкус

Изворната вода е жива вода. Тя има съвършената Активна реакция /pH/ 7.2

рН  е показател за киселинност или алкалност на водата. Водите с рН под 6.5 са киселинни, а тези с рН в границите между 6.5 и 12.5 принадлежат към групата на алкалните

Водата ни се определя като леко алкална вода, от т.нар. „живи води“, които са отлично тонизиращо и стимулиращо средство.

Изворната ни вода влияе благоприятно на човешкия организъм.

 Прочетете повече в Ползи за здравето

Трапезна зеолитна вода

Трапезната вода е предназначена за постоянна и неограничена консумация по всяко време и за всяка възраст, включително от деца под 7 г. и бебета.

Трапезната ни вода преминава през карбонова филтрация, озонация, UV филтър, обратна осмоза и нашата ноу-хау технология за филтриране със зеолит.

Трапезната вода се отличава от Изворната много малко по вкус (изворната е с по-натурален вкус) и по един допълнителен процес на обработка, който изчиства до 99% съдържанието на соли във водата.

За разлика от минералните води, които не се препоръчват за неограничен ежедневен прием, трапезната вода няма ограничения. Според последните световни изследвания точно трапезната вода се препоръчва за всекидневен прием, както за възрастни, така и за деца под 7 г. и бебета. Тя е нискоминерализирана ( < 75 mg/l) и леко алкална, т.е „жива вода” (pH 7.2)

Трапезната ни вода влияе благоприятно на човешкия организъм.

Вижте повече в Ползи за здравето